ما در عرصه تحولات جاری سیاسی بین المللی بر این باوریم که علت العلل کاستی ها و تحمیل رفتارهای غیر قابل قبول در رقابتهای ژئو پلیتیک از جمله اقدامات بی محابا از سوی برخی کشورها در نادیده گرفتن جایگاه ایران و تعرض به منافع ملی ایرانیان و تمامیت ارضی کشور ناشی از عدم رعایت اصولی سیاست «نه شرقی، نه غربی» بمعنی عدم تعهد به شرق و غرب و عدم توازن در روابط خارجی ...
سید مرتضی افقه، اقتصاددان گفت: به نظر میرسد بعد از دو سال دولت سیزدهم هنوز نتوانسته با وجود تخریب دولت گذشته و وعدههایی که قبل از انتخابات به مردم میداد آن وعدهها را عملی کند و افق پیش رویشان برای بهبود شرایط هم چندان روشن نیست. برخی آقایان دچار هذیانگویی هم شدهاند. البته نیازی هم به توصیه برای دو وعده غذا خوردن نیست، به اندازهای مردم را فقیر ...
عربستان سعودی به روشنی یک کشور مهم در منطقهی خاورمیانه است. آمریکاییها هم باید روابط گستردهای با آن داشته باشند و راههایی برای همکاری با این کشور در مورد موضوعات خاصی که در آن منافع دو کشور همپوشانی دارد؛ پیدا کنند. اما هیچ دلیلی وجود ندارد که آمریکا در نزاعهای منطقهای به صورت خودکار یا نیمه خودکار در کنار سعودیها باشد. آمریکا هیچ ارزش سیاسی ...
پیشتر دو نظم جهانی را دیده بودیم، اما نظم سومی وجود دارد که به سرعت در حال ظهور است و به زودی نفوذ بیشتری نسبت به سایر نظمها خواهد داشت: نظم دیجیتال. در آنجا بر خلاف هر نظم ژئوپولیتیک دیگری در گذشته و حال بازیگران مسلطی که قوانین را تعیین میکنند و اعمال قدرت خواهند کرد دولتها نیستند بلکه شرکتهای فناوری خواهند بود.
یک مسابقه سریع: سریع ترین رشد اقتصاد بزرگ جهان در سال گذشته متعلق به کدام کشور بود؟ اگر پاسخ تان هند یا چین یا هر یک از ببرهای آسیایی است کاملا در اشتباه به سر می برید. پاسخ عربستان سعودی است که 8.7 درصد رشد اقتصادی را ثبت کرده است. کویت و امارات متحده عربی نیز رشد اقتصادی سرسام آوری را ثبت کردند.
بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده از سوی گمرک چین با خرید بیش از چهارده و نیم میلیارد دلار انواع محصولات غیر نفتی از ایران بزرگترین مشتری کشورمان در ۱۲ ماه سال گذشته نام گرفته است که بیش از ۳۱ میلیون تن انواع کالای غیر نفتی خریداری کرده و ارزش ریالی آنها بالغ بر ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است.
یکی از اصلیترین عوامل داخلی که موجب کاهش سرمایهگذاری خارجی در ایران شده است، نظام بوروکراسی است. مقررات و رویههای پیچیده برای سرمایهگذاری خارجی بسیاری از سرمایهگذاران را از پیگیری فرصتها در کشور منصرف میکند.
نشست روز پنجشنبه در پکن بین وزرای خارجه عربستان سعودی و ایران گام مهمی در مسیری غیرمنتظره بود که ممکن است به سطحی از ثبات منطقه ای منجر شود که در بیش از چهار دهه گذشته دیده نشده است.
در شرایط کنونی به واسطه دلایل ساختاری یوان با دلار آمریکا قادر به رقابت نیست. با این حال، تاریخ مملو از پیشبینیهای اطمینانبخش پیش از وقوع فجایع اقتصادی است. اگر چنین تهدیدی وجود داشته باشد، باید گفت که در ابتدای راه قرار داریم و این خود نکتهای است قابل تامل. مدیریت یک بحران بالقوه در مرحله تدریجی آسانتر از مدیریت بحرانی جدی است که به ناگهان رخ ...
توافق اخیر نشانهای از چرخش عربستان به سمت چین یا جایگزینی آن با آمریکا به عنوان یک شریک استراتژیک نیست بلکه نشان دهنده ظهور چین بهعنوان یک بازیگر استراتژیک در منطقهای است که از خلاء قدرت ناشی از سیاست عمیقا گیج کننده آمریکا در تحقیر متحدان دیرینه رنج میبرد سیاستی که از دوره اوباما آغاز شد.
توافقی که با میانجی گری پکن انجام شد میتواند با موفقیتهای بیش تری در سراسر منطقه همراه شود و سیلیای به چهره سیاستهای شکست خورده واشنگتن باشد. پکن از دید تهران و ریاض میانجیای صادق بود در حالی که واشنگتن اغلب خود را به عنوان وکیل مدافع اسرائیل نشان داده است.
وزیر خارجه اسبق آمریکا و سیاستمدار کهنهکار این کشور تصریح کرده چین با میانجیگری در توافق ایران و عربستان گام مهمی در جهت ایفای نقش برای ساختن نظم جهانی برداشته است.
خبرگزاری تسنیم تصاویری از پوشش یک افسر زن روسی را در نشست خبری رزمایش کمربند دریایی ایران چین و روسیه که در منطقه سوم دریایی نداجا کنارک که برگزار شد را منتشر کرد.
اینها نشان میدهند که چین سعی دارد تبدیل به یک قدرت چندضلعی در دنیا شود و دیگر قصد ندارد خود را به حوزههای تجاری و اقتصادی محدود کند؛ بنابراین به نظر من چین در حال خروج از پوسته قدیمی و سنتی خودش است و حتی ارتباطش با روسیه را هم میتوان در همین چارچوب تحلیل کرد
توافق ایران و عربستان یک تحول بسیار مهم و به عنوان یک پیروزی دیپلماتیک بزرگ توسط چین بود که نشان دهنده نفوذ اقتصادی و دیپلماتیک رو به رشد پکن در منطقه است.
علاوه بر توافق اخیر ایران و عربستان، اخیرا طرح میانجیگری پکن برای پایان جنگ اوکراین مورد توجه کییف و مسکو قرار گرفته است. حالا بیم این نیز میرود که در سفر احتمالی شی جین پینگ به مسکو که در اوایل ماه می (دو ماه آینده) صورت میگیرد، پکن حامل طرحی جدی برای پایان دادن به جنگ باشد.